Foto GaleriGündemÇift görme beyin tümörü habercisi olabilir!

Çift görme beyin tümörü habercisi olabilir!

4 / 4 Çift görme beyin tümörü habercisi olabilir!
15 Eylül 2021 - 16:27

Problemi yaşadığınız göz önem taşıyor

Hastanın çift görmeyi hangi gözüyle yaşadığı, en önemlisidir. Problem tek gözde yaşanıyorsa, bu durum problemi yaşayan hastanın gölgeli veya eğik görmesinden kaynaklanabiliyor. Eğer hasta, her iki gözü açıkken çift görüyorsa, problem daha ciddi bir durumu işaret ediyor. Sıkça birbirine karıştırabilen bu iki sorun genellikle hastalar tarafından tek göz kapatıldığında, diğer gözün bulanık görüşe sahip olması olarak açıklanıyor. Tek gözde görülebilen çift görmede genellikle gözlük kullanımıyla veya olan rahatsızlığı (katarakt vb) düzelterek problem çözülebiliyor.

Çift görmede öncelikle probleme neden olan hastalıkların saptanması gerekiyor. Probleme neden olabilen her hastalık için ayrı bir tedavi yöntemi uygulanıyor. Çift görmeyle ortaya çıkan hastalıklar tedavi edildiğinde, genellikle görüşte düzelme sağlanabiliyor. Problem gözdeki kırma kusurundan dolayı gerçekleşmişse, özel gözlüklerin kullanımı, göz kaslarına yapılabilecek cerrahi müdahale veya göz kaslarına botoks enjeksiyonu gibi tedavi yöntemleri uygulanabiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster