Foto GaleriYaşamÇağımızın hastalığı uykusuzluğa karşı 7 öneri!

Çağımızın hastalığı uykusuzluğa karşı 7 öneri!

3 / 12 Çağımızın hastalığı uykusuzluğa karşı 7 öneri!
26 Eylül 2022 - 12:34

Bunun nedeni, uykunun nefes almak veya sindirmek gibi pasif bir süreç olması. Kontrol edilemez. Denemeyi bırakabilirsek, doğal olarak uyku gelecektir. Bunun yerine, danışanlarımın dikkatlerini uykusuzluğun ana nedenlerine kaydırmalarını sağlıyorum: Uyku dürtüsünün olmaması ve aşırı uyarılma. Bu iki faktörle mücadele etmek, uykunun kendi başına gerçekleşmesine izin vermek için doğru koşulları yaratabilir.”

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Birol Dizdar26 Eylül 2022 14:11

    Yazının tamamı uykusuzuzlık sorununu anlatıyor.Ancak toplumda bu hastalığa ek bir de uyku apne hastalığı vardır. Horlamaya ilaveten uyku apne hastalığı anlatılan uykusuzluktn başka bir uyku shastalığıdır.uyku apmesi dendiğinde halk arasında tıkayıcı apne olarak tanımlandığını görüyoruz. Uyku apnesinin ne olduğunu ve tedavisinin de neler olduğunu yukarıdaki yazıdan kolayca anlayabiliriz.Ancak uyku apnesi bir solunum sorunudur .Bu sorunun bir de santral apne ,change-stokes ,miks apne ve komplex apne çeşitleri vardır. Bast uyku apnesinin tedavisi çok kolay ve basittir. Genellikle polisomnografi denilen bir tetkikle apne teşhis edilir. Ancak santral apne ve periyodik solunum denilen change-stokes solunumun teşhisi zordur ve tedavisi de ayrı bir sorundur.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster