Foto GaleriGündemBulgaristan'da ırkçılardan meşaleli yürüyüş

Bulgaristan'da ırkçılardan meşaleli yürüyüş

1 / 3 Bulgaristan'da ırkçılardan meşaleli yürüyüş
23 Şubat 2020 - 09:25

Bulgaristan'ın başkenti Sofya’da ırkçı ve aşırı milliyetçiler meşaleli gösteri düzenledi.

Üyelerinin çoğunluğunu ırkçı ve aşırı milliyetçilerin oluşturduğu Bulgaristan Ulusal Birliğinin (BNS) üyeleri 13. kez başkent Sofya’da “Lukovmarş” olarak adlandırdıkları meşaleli gösterisini düzenledi.

Bulgaristan’ın eski savunma bakanlarından General Hristo Lukov’un ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen meşaleli etkinlik bu yıl savcılık ve belediyenin müdahalesi sonucu sınırlandırıldı. Sofya’da geniş güvenlik önlemleri alan polis, ırkçı milliyetçilerin kent merkezindeki Ulusal Kültür Sarayı (NDK) meydanında toplanmalarını engelledi. Yüzlerce polis, BNS üyelerinin meydana girişlerini yasakladı. 

Meşaleli etkinliğin yasaklanması nedeniyle göstericiler, General Lukov’un öldürüldüğü Sofya’daki evin önünde toplanarak askeri marşlar eşliğinde çelenk ve çiçek bıraktı. Avrupa’nın birçok ülkelerinden gelen dazlak ve aşırı milliyetçi örgüt temsilcileri general Lukov’un evinin önünde kurulan kürsüde konuşma yaptı. Konuşmacılar Avrupa’daki tüm milliyetçilerin artık birlik içinde olduklarını öne sürdü. 

Bu arada “Lukovmarş” karşıtlarının da Sofya’da düzenlediği diğer bir gösterinin katılımcıları, Bulgaristan’ın ırkçıların meydan okuyabileceği bir ülke olmadığını belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster