Foto GaleriEkonomiBu yatırımlar yatırımcısına çok kazandırıyor

Bu yatırımlar yatırımcısına çok kazandırıyor

5 / 42 Bu yatırımlar yatırımcısına çok kazandırıyor
17 Şubat 2016 - 09:03

"SATIŞ İŞLEMLERİNDE VE KİRALAMALARDA ARTIŞ VAR”

Emre Erol/Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü

İstanbul'da halihazırda 4 milyon metrekarenin üzerinde ofis stoğu var. 2016 sonuna kadar var olan arza 1.4 milyon metrekare daha eklenecek. 2017'de bu rakamın 6.5 milyon metrekarelere çıkması bekleniyor. 2014'te arz 3.7 milyon metrekareydi. Rakamlara bakıldığında ofis gayrimenkul piyasasında arzın giderek arttığını söyleyebiliriz. Artan arz boşluk oranlarını negatif yönde etkiliyor gibi görünse de talebe yönelik geliştirilen projeler uzun vadede yatırımcısının yüzünü güldürecek. Yerli ve yabancı kurumsal firmalardan uzun soluklu talepler alıyoruz.

Ofis yatırım maliyetlerinin yüksek olmasına bağlı olarak yükselen ofis kiraları, ofis yatırımlarının getirişinin konut yatırımlarının getirişinden daha yüksek olmasına zemin hazırlıyor. Piyasanın doğru takip edilmesi ve doğru adreslere yatırım yapılması halinde yatırımcı her zaman kazanç elde edecektir. Uluslararası şirketlerin bölge müdürlüklerini İstanbul'a taşımaları ile hem satış işlemlerinde hem de kiralamalarda artış yaşandı. Özellikle Merkezi İş Alanı [MİA] olarak adlandırılan bölgelerde uluslararası standartlarda geliştirilen ofislere yoğun ilgi devam ediyor. Gelişen metro hattı ve altyapı çalışmalarıyla birlikte İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Kağıthane ve Seyrantepe, Anadolu Yakası'nda ise Kozyatağı, Ümraniye, Ataşehir, Maltepe ve Kartal'a ilgi her geçen gün artıyor. Lokasyona ve binaların özelliklerine göre değişiklik göstermekle birlikte öncelikli tercih edilen adreslerde metrekare fiyatları 20 ila 45 dolar arasında değişiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster