Foto GaleriTeknolojiBankalardan 'Facebook Marketplace' dolandırıcılığı uyarısı!

Bankalardan 'Facebook Marketplace' dolandırıcılığı uyarısı!

8 / 9 Bankalardan 'Facebook Marketplace' dolandırıcılığı uyarısı!
30 Kasım 2022 - 14:24

KULLANICI GÜVENLİĞİ YETERLİ DEĞİL

Amazon ve eBay’deki satıcılar, platformu kullanabilmek için bir ücret ödemek zorunda. Ancak Facebook Marketplace’te satış yapmaya başlamak için sadece bir Facebook hesabı yeterli.

Bankalardaki dolandırıcılık uzmanları, bu durumun sahte profiller oluşturan dolandırıcılara kapı açtığını söylüyor. Dolandırıcılar, bir dizi sahte profil oluşturmayı başarırlarsa, aynı öğelerin reklamını farklı profillerle yapabiliyor. Bu noktada da bir satıcı ile ilgili herhangi bir şüphe duyulduğunda, hesabının ne zaman kurulduğunu kontrol etmek işe yarayabilir.

Ayrıca Davis, yaşanan dolandırıcılıklardan sonra bu suçu bildirmek için sitenin pek kullanışlı olmadığına dikkat çekerek şunları söylüyor: “Facebook sitesine giderseniz, geri bildirim formunu bulmak için çok fazla tıklama yapmanız gerekiyor. Çoğu insanın dolandırıcılıkları muhtemelen Facebook’a bildirmediğinden korkuyoruz, bu da sosyal medya hizmetinin siteyi denetlemesini zorlaştırıyor.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster