Foto GaleriTeknolojiBankalardan 'Facebook Marketplace' dolandırıcılığı uyarısı!

Bankalardan 'Facebook Marketplace' dolandırıcılığı uyarısı!

5 / 9 Bankalardan 'Facebook Marketplace' dolandırıcılığı uyarısı!
30 Kasım 2022 - 14:24

Birleşik Krallık’ın dolandırıcılık ve siber suçlar için ulusal raporlama merkezi Action Fraud, yıl içinde ‘Facebook’ veya ‘Facebook Marketplace’ten bahseden 44.674 şikayet aldığını bildiriyor. Dolandırıcılık her zaman bildirilmediğinden, bu sayının muhtemelen buzdağının görünen kısmı olduğu düşünülüyor.

Birleşik Krallık’ta bulunan bankalardan TSB de aldığı beş sosyal medya satın alma dolandırıcılığı raporundan üçünün Facebook Marketplace’ten geldiğini söylüyor.

Dolandırıcılar tarafından kullanılan hileler arasında sahte ürünler için reklamlar yayınlamak, insanları bir arkadaşlar ve aile ödeme özelliğini kullanmaya ikna etmek ve ürünle ilgili sorular gibi görünen ancak gerçekte kimlik avı bağlantıları olan spam bağlantılar göndermek yer alıyor.

Bankacılık sektöründeki uzmanlar da son zamanlarda artan vakalar üzerine, kullanıcıların kendilerini bu dolandırıcılardan nasıl koruyabileceklerini açıkladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster