Foto GaleriGündemBalıkçı da vatandaş da bunu soruyor: İşte tezgaha etkisi!

Balıkçı da vatandaş da bunu soruyor: İşte tezgaha etkisi!

5 / 6 Balıkçı da vatandaş da bunu soruyor: İşte tezgaha etkisi!
12 Eylül 2021 - 08:24

HANGİ ÖNLEMLER ALINMALI?

Denizciliğin ve balıkçılığın eski günlerdeki gibi yapılabilmesi için kısa ve orta vadede alınması gereken önlemleri ise Prof. Dr. Gökoğlu şöyle sıraladı:

"Öncelikle denizlere girdileri azaltmalıyız. Şehirleşmeler yeniden gözden geçirilmeli, altyapılar iyi planlanmalı, akarsulardaki kirlilikler azaltılmalı. İçilebilecek seviyede arıtma yapılan sular denizlere verilmeli. Evsel sanayi ve tarımsal kirlilikler önlenmeli. Suyu kirletenlere ağır yaptırımlar getirilmeli, gerekirse devlet tesislere el koymalı. Yağmur suları bir ön arıtmadan geçilerek denize ulaşmalı. Yağmur suları depolanmalı ve kullanılmalı. Suların süzülmesi açısından ormanlaştırma yapılmalı, dere ve çay kenarlarındaki sazlıklar bataklıklar korunmalı. Bunlar suyu hem filtre eder hem de biyolojik olarak arıtır. Av yasakları yeniden gözden geçirilmeli ve düzenlenmeli. Yasa dışı avcılıkta devlet, av araç ve gereçlerine el koymalı, yaptırımları ağır olmalı."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster