Foto GaleriGündemBalıkçı da vatandaş da bunu soruyor: İşte tezgaha etkisi!

Balıkçı da vatandaş da bunu soruyor: İşte tezgaha etkisi!

4 / 6 Balıkçı da vatandaş da bunu soruyor: İşte tezgaha etkisi!
12 Eylül 2021 - 08:24

'LARVA ÖLÜMLERİNE NEDEN OLDU'

Müsilajın bir diğer olumsuz etkisinin biyolojik etkisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Müsilaj, denizdeki organizmaların oksijen alışverişini kesmiş, bentikte (denizde sahilden başlayarak en derin çukurlara kadar olan, tüm deniz dibini içeren bölge) bulunan organizmaların üzerine çökerek fotosentez yapmasını ve oksijen alışverişini engellemiştir” açıklamasını yaptı.

TEZGAHI ETKİLEYECEK Mİ?

Müsilajın yaşandığı dönemin doğada üremenin olduğu döneme denk geldiğini belirten Prof. Gökoğlu, şöyle devam etti:

"Bu dönemde müsilaja dolanan çoğu organizma yavrusu ölmüştür. Müsilajın olduğu dönem, doğada üremenin olduğu dönemdi. Bilindiği üzere balık larvaları belli bir dönemde su yüzeyine çıkıp hava yutarak hava keselerini doldurmak zorundadır. Müsilaj, bunu engellemiş ve larva ölümlerine neden olmuştur. Yine müsilaja dolanan larva veya yavru ölmüştür. Larva ve yavru, müsilaj nedeniyle besine yani avına ulaşmada da güçlük çekmiştir. Müsilaj denizde ışık geçişini de engelleyerek ekosisteme başka bir etki daha yapmıştır. Bütün bu etkiler balıkçılığın geleceği açısından olumsuz etkilerdir. Ancak o dönemde avcılığın yapılamaması da olumlu etkidir. Balık fiyatlarını ne kadar etkileyeceğini ilerleyen dönemde göreceğiz. Kısa vadede bir artış olmaz çünkü bu yıl avlanan balıklar geçtiğimiz yıllarda doğan balıklar. Ancak ilerleyen yıllarda balık popülasyonunun azalması fiyatları da yukarı doğru hareketlendirir."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster