Foto GaleriGündemBalıkçı da vatandaş da bunu soruyor: İşte tezgaha etkisi!

Balıkçı da vatandaş da bunu soruyor: İşte tezgaha etkisi!

3 / 6 Balıkçı da vatandaş da bunu soruyor: İşte tezgaha etkisi!
12 Eylül 2021 - 08:24

'ÜÇ ÖNEMLİ ETKİSİ VAR'

Müsilajın balıkçılık üzerine etkilerinin üç başlıkta ele alınabileceğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, bunları av araçlarına etkisi, operasyonel etki ve biyolojik anlamdaki etki olarak sıraladı. Prof. Gökoğlu, "Av araçlarına etkisi olumsuz olacaktır. Ağ iplikçiliklerine yapışan müsilaj, ağların ağırlaşmasına, yırtılmasına ve ağın seçiciliğinin azalmasına neden olur" diyerek balıkçıların bundan olumsuz etkileneceğini söyledi.

Balıkçılık operasyonlarının aksamasının fiyatlara da yansıyabileceğine dikkat çeken Prof. Gökoğlu, "Av araçlarında yaşanan sorunlar, balıkçılık faaliyetlerinin daha uzun sürmesine neden olacaktır. Balık ağlarının daha fazla onarıma ihtiyaç duyması ve kayganlaşması, hem av sırasında hem de öncesi ve sonrasında önemli sorunlar yaratacaktır. Avlanma sırasında ağlar müsilaj yüzünden daha kaygan hale gelecek, o nedenle balıkçılık faaliyeti daha uzun sürecektir. Bu da daha fazla zaman ve yakıt kaybına neden olur" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster