Foto GaleriGündemAşılarda dikkat çeken detay: Milyonda 1 ihtimal!

Aşılarda dikkat çeken detay: Milyonda 1 ihtimal!

4 / 6 Aşılarda dikkat çeken detay: Milyonda 1 ihtimal!
13 Ekim 2021 - 08:43

"Ölümle ilgili çok ciddi veri yok şu anda elimizde ama alerjik reaksiyondan dolayı ölen hasta tespit edilmedi. Bu aşıların alerji yapma potansiyeli milyonda bir ile 10 arasında ama ciddi alerjik reaksiyon riski sadece milyonda bir. Riskli olan ve daha önce aşı alerjisi olan hastalar mutlaka alerji uzmanına başvursunlar" şeklinde konuştu.

Hastaların alerjik reaksiyon konusunda çekinmekte haklı olduklarını dile getiren Doç. Dr. Fatma Merve Tepetam, "Daha önce enjeksiyon şeklinde yapılan yani damar yolundan kas içine uygulamalarla ilgili ciddi ilaç alerjik reaksiyon öyküsü olan hastalar ve aşı alerjisi öyküsü olan hastalar risk altında. Özellikle BioNTech aşısında çünkü BioNTech aşısında polietilen glikol dediğimiz birtakım ilaçlarda bulunan ilaçların etki süresini uzatan stabilizatör dediğimiz maddeler mevcut. Onlarla bir çapraz reaksiyon meydana gelebiliyor. Ancak bizler alerji kliniğimizde bu tarz hikâyesi olan hastalarımıza cilt testleri yaparak risk değerlendirmeleri yapabiliyoruz ve ona göre de aşı önerebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster