Foto GaleriEkonomiAnkara'dan İFM'ye göçe kira darbesi!

Ankara'dan İFM'ye göçe kira darbesi!

4 / 11 Ankara'dan İFM'ye göçe kira darbesi!
01 Şubat 2023 - 12:56

YÜKSEK FİYATLAR VE ARZ YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE ARAYIŞTALAR

Ataşehir’de 2+1 büyüklüğündeki bir daire kirasının 50 bin TL’ye kadar çıktığını belirten SNC Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Burçak Sencer Çokgör, “İstanbul genelinde bir yılda 2’ye katlanan kiralar, burada 2-3 katına çıktı. Ankara’da yaşayan personel İstanbul’da maruz kalacağı kira artışı karşısında gelmek istemediğini, çünkü maaşlarının aynı oranda artmayacağını söylüyor. Onlar için bu kiraları ödemek, aynı konforu sürdürmek çok mümkün değil” dedi.

3-4 ay önce Finans Merkezi’ne gelecek üst düzey yöneticilerle görüştüğünü belirten Gayrimenkul Danışmanı Abdullah Küçük ise, “Sınırlı bütçeyle hareket ediyorlar. Ataşehir merkez bütçelerini karşılamıyor. O yüzden yakın civarda, bütçelerine uygun evler bakıyorlar. Hem fiyatlar yüksek hem yeterli konut yok. Yüksek fiyatlar ve arz yetersizliği nedeniyle arayışa devam ediyorlar” diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster