Foto GaleriMobilAma siber suçluların yaptığı 10 şey

Ama siber suçluların yaptığı 10 şey

1 / 10 Ama siber suçluların yaptığı 10 şey
25 Ekim 2013 - 12:01

Teknolojiler değişse de siber suçlular, ister e-posta yoluyla, ister kısa mesaj veya telefon yoluyla olsun, banka bilgilerini ele geçirmek için kullanıcıları kandırmanın yeni yollarını her zaman buluyorlar. Antivirüs yazılım kuruluşu ESET’in iletişim platformu WeLiveSecurity.com’un editörlerinden Rob Waugh, bankanızın asla yapmayacağı, fakat siber dolandırıcıların yapacağı 10 şeyi sıraladı.

1 - Sahte banka kartınızı alması için kurye gönderilmesi

Özellikle İngiltere’de görülen kurye dolandırıcılığı oldukça yeni bir yöntem. Telefonunuz çalar, arayan bankanızdır ve sahte bir banka kartını değiştirmeleri gerektiğini söylerler. Kurye ile değiştirmeyi teklif ederler ve bankanız, sahte kartları toplayan kuryenin kısa bir süre içinde size ulaşacağını söyler. Kurye geldiğinde "doğrulamak" için kartınızın şifresini ister ve paranız sihirli bir şekilde ortadan kaybolur. Eğer kartınız sahteyse, bankanız sizi kartı imha etmeniz gerektiği konusunda bilgilendirir ve yenisini size posta yoluyla gönderir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster