Foto GaleriTeknoloji'Altay tankı'nın görev tarihi belli oldu!

'Altay tankı'nın görev tarihi belli oldu!

7 / 9 'Altay tankı'nın görev tarihi belli oldu!
23 Mart 2023 - 13:21

TSK TESTLERİ BAŞLIYOR

23 Nisan'da banttan inen iki tank TSK'ya teslim edildikten sonra tankların TSK bünyesinde testleri gerçekleştirilecek. Güney Kore'den tedarik edilen güç grubu, Nisan 2022-Aralık 2022 tarihleri arasında BMC Savunma bünyesinde SSB ve TSK'nın da onayladığı testlerden başarıyla geçmiş. Şimdi hem tankın hem de güç grubunun doğrudan TSK bünyesinde testleri gerçekleştirilecek. Teslim edilecek iki tankın TSK testlerinin 2024 yılında tamamlanması hedefleniyor.

SERİ ÜRETİM İÇİN ANKARA'DA FABRİKA KURULUYOR

Yeni Altay'ın 2024 yılında TSK testlerini başarıyla tamamlaması durumunda 2025 yılında Güney Kore üretimi güç gurubu ile tankın seri üretimi başlayacak. BMC Savunma tankın seri üretimini Ankara'da Organize Sanayii Bölgesi'nde kuracağı fabrikada yapacak. Halihazırda arsa alımı yapılan fabrikaya çok yüksek miktarda yatırım yapılacak. Daha önce İzmir Karasu'da BMC Savunma büyük bir arazi satın almış, fabrikanın buraya kurulacağı ile ilgili çeşitli açıklamalar yapılmıştı. Yeni BMC Savunma yönetimi oradaki yatırımı iptal etmiş ve fabrikanın Ankara'da savunma sanayiinin merkezinde kurulmasının daha doğru olacağına karar vermiş.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster