Foto GaleriYaşam3 haftada geçmiyorsa dikkat: Korona ile ayırt etmek imkansız!

3 haftada geçmiyorsa dikkat: Korona ile ayırt etmek imkansız!

8 / 9 3 haftada geçmiyorsa dikkat: Korona ile ayırt etmek imkansız!
24 Kasım 2021 - 12:38

ÇOCUKLARI NASIL ETKİLEMEKTEDİR?

"Özellikle 6 ay ile 3 yaş arasındaki çocuklarda daha çok görülen akut larenjit, halk arasında yalancı kuşpalazı ya da yalancı difteri olarak da bilinen krup, soğuk havaların da gelmesiyle birlikte çocukların kolaylıkla hastalanmasına zemin hazırlamaktadır. Özellikle çocukları geceleri havlamayı andıran öksürükle uyanmalarına ve solunum sıkıntısına yol açabilmektedir."

Prof. Dr. Vefik Arıca alınabilecek önlemleri sıraladı; "Sigara içmek ya da dumanına maruz kalmak ses tellerini tahriş eder. Sigara içilmemelidir. Viral enfeksiyonlardan korunmak için eller sık sık yıkanmalı ve kişisel hijyene dikkat edilmelidir. Fısıldayarak konuşmak ses tellerini normalden daha fazla yorar. Larenjit belirtilerine sahip kişiler, fısıldayarak konuşmak yerine daha az konuşmayı ve ses tellerini yormamayı tercih edebilir. Reflü kaynaklı larenjit belirtilerini hafifletmek için hazımsızlığa neden olabilecek gıdalardan uzak durulmalı ve uygun beslenme planına uyulmalıdır. Larenjitin vücudun yabancı bir maddeye karşı reaksiyon göstermesi sonucu oluştuğu durumlarda, alerjiye neden olan tetikleyiciler belirlenmeli ve bu alerjenlerden mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Fazla kafein tüketimi boğaz kuruluğuna neden olur. Gün içinde kafein alımını kısıtlamak ve bol su tüketmek belirtilerin hafiflemesine yardımcı olabilir."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster