Foto GaleriYaşam3 haftada geçmiyorsa dikkat: Korona ile ayırt etmek imkansız!

3 haftada geçmiyorsa dikkat: Korona ile ayırt etmek imkansız!

5 / 9 3 haftada geçmiyorsa dikkat: Korona ile ayırt etmek imkansız!
24 Kasım 2021 - 12:38

LARENJİT BULAŞICI MI?

Prof. Dr. Vefik Arıca, "Eğer larenjite bir bakteri, mantar ya da başka türde bir enfeksiyon neden olmuşsa, bulaşıcı olabilir; tıpkı birçok solunum enfeksiyonu ve soğuk algınlığında olduğu gibi. Larenjitin ne kadar süre bulaşıcı olduğuna ilişkin araştırmalara göre maksimum bir haftadır. Normalde birkaç gündür" dedi.

ÜÇ HAFTADAN FAZLA SÜRERSE

Bazı alışkanlıkların da larenjite neden olabildiğini belirten Prof. Dr. Vefik Arıca, "Larenjit akut (kısa süreli) veya kronik (uzun süreli) olur. Üç haftadan kısa sürerse akut larenjit, üç haftadan fazla sürerse kronik larenjit olarak tanımlanır. Larenjit vakalarının çoğunda geçici bir virüs kaynaklı enfeksiyon görülür ve durum ciddi değildir. Ayrıca bakteriyel enfeksiyonlarla birlikte, endüstriye ait dumanları solumanız gibi çevresel faktörler de, sigara tüketmeniz gibi zararlı alışkanlıklarınız da larenjite neden olabilir" diye belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster