Foto GaleriSpor2022'ye damga vuran sporcular

2022'ye damga vuran sporcular

5 / 7 2022'ye damga vuran sporcular
26 Aralık 2022 - 11:30

YILIN KADIN TENİSÇİSİ...

Elde ettiği başarılarla son yıllara damga vuran tenisçilerden Avustralyalı tenisçi Ashleigh Barty'nin, sezonun ilk grand slami Avustralya Açık'ı kazanmasının ardından erken yaşta aldığı sürpriz emeklilik kararıyla zirvede oluşan boşluğun doldurulup doldurulamayacağı konusu, Swiatek'in üstün performansıyla kısa sürede gündemden düştü.

Katar Açık, Indian Wells ve Miami Açık'ta kupaya uzanan Polonyalı raket, üst üste 3 Kadınlar Tenis Birliği (WTA) 1000 turnuvası kazanan ilk tenisçi rekoruyla sezona hızlı bir başlangıç yaptı.

WTA 500 turnuvası Stuttgart Açık şampiyonluğunun ardından Swiatek, daha önce 2020'de kazandığı sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık'ta da (Roland Garros) kortu domine etmeyi sürdürdü. Sadece 68 dakika süren finalde ABD'li genç yetenek 18 yaşındaki Coco Gauff'u 6-1 ve 6-3'lük setlerle zorlanmadan 2-0'la geçen 21 yaşındaki tenisçi, aynı başarıyı bir kez tekrarladı.

Bu turnuvalar sırasında mağlubiyeti unutan Swiatek, son olarak efsanevi Williams kardeşlerin 2000'li yıllarda gerçekleştirdiği seri galibiyet rekorlarını geçerek son dönemde kadın tenisinin en öne çıkan performanslarından birine imza attı. Bu süreçte 37 maç üst üste kazanan Swiatek, kariyerinde 23 grand slam şampiyonluğu bulunan Serena Williams'ın 34, ablası Venus'un 35 maçlık serilerini geride bıraktı.

Sezon boyunca üstün performansını sürdürmeye devam eden Polonyalı Swiatek, sezonun ikinci grand slam zaferini ise ABD Açık'ta yaşadı. Roma Açık ve San Diego Açık zaferleriyle sezonu 8 kupa ve 67 galibiyetle tamamlayan Iga, WTA tarafından yılın en iyi tenisçisi ödülün de sahibi oldu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster