Foto GaleriSpor2022'ye damga vuran sporcular

2022'ye damga vuran sporcular

4 / 7 2022'ye damga vuran sporcular
26 Aralık 2022 - 11:30

ALCARAZ BİR NUMARADA OLMAYA ARTIK ALIŞTI

Teniste, erkeklerde İspanyol Carlos Alcaraz ve kadınlarda Polonyalı Iga Swiatek, genç yaşlarında üst üste kazandıkları turnuvalarla sporseverlerin hayranlığını kazanırken, sezonu dünya sıralamasının zirvesinde tamamlamanın keyfini yaşadı.

Tek erkeklerde, gelecek vadeden tenisçiler arasından kısa sürede sivrilerek elde ettiği başarılarla adından söz ettiren İspanyol Alcaraz, sezonu 5 kupayla tamamladı.

Bu sezon katıldığı turnuvalardan 10 milyon doların üzerine para ödülü kazanan Alcaraz, Rio Açık, Miami Açık (ATP 1000 turnuvası) ve Barcelona Açık'ta kupaya uzanarak dünya sıralamasında ilk 10'a giren en genç tenisçi rekorunda selefi Rafael Nadal'a ortak oldu.

Alcaraz, diğer ATP 1000 turnuvası Madrid Açık'ın çeyrek finalinde kariyerinde 22 grand slam şampiyonluğu bulunan tek erkek tenisçi Nadal'ı, yarı finalde eski dünya 1 numarası Novak Djokovic'i, finalde ise son yılların formda isimlerinden Alman Alexander Zverev'i yenerek kupaya uzandı. Bu başarısıyla Alcaraz, Djokovic ve Nadal'ı bir turnuvada art arda yenen ilk tenisçi olarak tarihe geçti.

Hız kesmeyen genç yetenek, sezonun son grand slam turnuvası ABD Açık finalinde Norveçli Casper Ruud'u 3-1'le geçerek kariyerinin ilk grand slam zaferini yaşadı.

Yıla dünya sıralamasının 32. basamağında başlayan Alcaraz, elde ettiği önemli başarıların ardından eylül ayından bu yana zirvede yer almaya devam ediyor. 19 yaşındaki tenisçi, Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) sıralamasında zirveye çıkan en genç tenisçi rekorunu da elinde tutuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster