Foto GaleriGündem10 yaşına düştü! Uzmanlardan uyarı: Öğretmenler dikkat etmeli!

10 yaşına düştü! Uzmanlardan uyarı: Öğretmenler dikkat etmeli!

8 / 9 10 yaşına düştü! Uzmanlardan uyarı: Öğretmenler dikkat etmeli!
22 Eylül 2021 - 14:03

DİKKAT SORUNLARI VE ODAKLANMA GÜÇLÜKLERİ ARTTI

Klinik Psikolog Selenay Yücel, özellikle pandemi sürecinde ekran kullanımının artmasıyla beraber dikkat sorunları ve odaklanma güçlüklerinin de arttığını, odaklanma güçlüğü yaşayan çocukların akademik anlamda da zorluklar yaşayabileceklerini söylemenin yanlış olmadığını vurguluyor. Uzmanlar, özellikle internet kullanımı ve uzaktan eğitimle birlikte artan dikkat bozukluğuna ve internet bağımlılığına çözüm olarak ailelere büyük bir sorumluluk düştüğünü belirtiyorlar.

Çocukların uykularının düzene girmiş olmasının, sağlıklı ve düzenli aralıklarla besin tüketmelerinin, yorgun olmamalarının dikkat ve odaklanma sorunlarını minimuma indirecek önemli kurallar olduklarını ifade eden uzmanlar, evde ve okulda belli bir rutinin olması, rutinlerin dışına mümkün olduğunca çıkılmaması, planlayıcı ve hatırlatıcı takvimlerden destek alınması ve en önemlisi ekran kullanımının azaltılması sonucunda çocukların ve gençlerin okul hayatına olumlu yansımaları olacağını belirtiyor.

'ZEKA PUANLARINDA DÜŞÜKLÜK GÖRÜLÜYOR'

Doç. Dr. Sevcan Karakoç, çocukların ve gençlerin zihinsel, sosyal ve bedensel gelişimlerinde geri dönüşü olmayan kayıplar yaşandığını belirtirken; yayınlarda, zeka puanlarında düşüklüğün de bildirildiğini belirtiyor. Daha umutsuz ve kaygılı bir neslin yetiştiğini söyleyen Karakoç, ileriki nesilde öğrenme ve anlama sorunları olabileceğinin altını çiziyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster