Foto GaleriGündem10 yaşına düştü! Uzmanlardan uyarı: Öğretmenler dikkat etmeli!

10 yaşına düştü! Uzmanlardan uyarı: Öğretmenler dikkat etmeli!

7 / 9 10 yaşına düştü! Uzmanlardan uyarı: Öğretmenler dikkat etmeli!
22 Eylül 2021 - 14:03

KAS KAYIPLARI, KİLO ALMA VE OBEZİTEDE ARTIŞ VAR

Çocuklar ve gençler kadar ebeveynlerin psikolog ve psikiyatristlere başvurularında da ciddi bir artış olduğunu belirten uzmanlar internet bağımlılığının da ekran kullanımı nedeniyle iyice arttığını söylüyorlar. Koronavirüsün psikolojik etkileri dışında fiziksel etkileri de olduğunu belirten Karakoç, "Kas kayıpları ve kilo alma, obezitenin yarattığı metabolik hastalıklar ve beden algısı bozulan gencin depresif yakınmaları da artmıştır. Fiziksel sağlık ve ruhsal sağlık bir bütündür. Sadece enfeksiyon odaklı devam edildiğinde ruhsal sorunların önüne geçilemez" ifadelerini kullanıyor.

'PAYLAŞMANIN ZARARLI OLABİLECEĞİ DÜŞÜNCESİ YARATILMAMALI'

Klinik Psikolog Selenay Yücel, çocukların Kovid-19 etkisiyle daha sosyal ortamdan uzak, bireysel ve bağımsız yaşamaya mecbur bırakıldığını ve bu durumun özellikle küçük yaş çocukları tarafından yanlış anlaşılarak 'paylaşmanın zararlı olabileceği' düşüncesini yaratmaması gerektiği üzerine vurgu yapıyor. Yücel, "Kişisel alanın korunması, hijyen kurallarının dikkat edilmesi kadar paylaşmanın da ne kadar önemli olduğunu çocuklar bilmeli. Bu süreçte öğretmenler ve aileler, çocuklara 'diğerleriyle paylaşabileceği ve paylaşamayacağı şeyler olduğunu' anlatmalı. Kafa karışıklığı olan çocuklar, ya her eşyasını herkesle paylaşacak, hijyene dikkat etmeyecektir ya da hiçbir şeyi karşısındakiyle paylaşmayacak, paylaşmaktan kaçınacaktır" diyor.

Çocukların özellikle öğretmenlerinin sözlerini dinlediklerini belirten Karakoç ise evde anne-babayı otorite gibi görmeyen inatlaşan çocukların başka bir büyüğü özellikle öğretmenini dinlediğinin sık gözlendiğini, bu nedenle rol modeli olma ve kuralları hatırlatma noktasında öğretmenlere çok iş düştüğünü belirtiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster