Foto GaleriGündem10 yaşına düştü! Uzmanlardan uyarı: Öğretmenler dikkat etmeli!

10 yaşına düştü! Uzmanlardan uyarı: Öğretmenler dikkat etmeli!

4 / 9 10 yaşına düştü! Uzmanlardan uyarı: Öğretmenler dikkat etmeli!
22 Eylül 2021 - 14:03

'ÖĞRETMENLER DİKKAT ETMELİ'

Uzmanlar, çocukların psikolojisini gözlemleyen öğretmenlerin çok dikkat etmesi gerektiğini belirterek öğretmenlerin, pandeminin ruh sağlığına etkisinin farkında olarak bilinçlenmesi öneriyor. Uzmanlar ayrıca "Öğretmenler çocuklardaki değişimi fark etmeli ve gerektiğinde bir uzman yardımına başvurmalı" diyor.

Özellikle sosyal fobik özellikleri olan çekingen ve kaygılı çocukların, uzaktan eğitim sürecinde daha rahat olduğunu belirten Doç. Dr. Sevcan Karakoç, sosyal kaygısı olan çocukların diğer çocuklarla daha çok bedensel kıyaslamaya gireceğini belirterek böyle bir durumda okul rehber öğretmenlerinin ve sınıf öğretmenlerinin uyanık olması gerektiğini vurguluyor. Zorlu davranış sorunları karşısında öğretmenlerin çocuklara birkaç rahatlama ve gevşeme taktiklerini öğretmesinin işe yaracağını söyleyen Klinik Psikolog Selenay Yücel ise, "İletişimin güçleştiği zamanlarda birkaç dakika karalama çalışmaları yapmak, 20’ye kadar saymak, derin derin nefes almak, sevdiği ve istediği ortamı hayal etme gibi imajinasyon çalışmaları yapmak çocukları rahatlatacak ve olası çatışmaları dindirecektir" diyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster