Yılmaz emeklilere zam için tarih verdi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yılbaşı itibarıyla memurların maaşlarında enflasyon oranına göre bir artış olacağını, bu artışın memur emeklilerine de yansıyacağını söyledi.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yıl sonuna kadar emekli maaşlarında yapılan çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Canlı yayında ekonomiyle ilgili gelişmeler konusunda soruları yanıtlayan Yılmaz, emekli maaşlarına ilişkin, ”Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak” dedi.

Emekli maaşlarına ne zaman düzenleme yapılacağı ve bu konuda yapılan çalışmalar sorulan Yılmaz, enflasyonun geniş kesimler üzerinde oluşturduğu olumsuz tahribatı gidermek üzere çok ciddi adımlar attıklarını, maaşlarda düzenlemelere gittiklerini anımsattı.

Yılbaşı itibarıyla memurların maaşlarında enflasyon oranına göre bir artış olacağını, bu artışın memur emeklilerine de yansıyacağını anlatan Yılmaz, “İşçi emeklileri, Bağ-Kur emeklileri ve asgari emekli aylığı alanlara ilişkin oransal artışlar ve enflasyon farkı olacak. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın talimatıyla bu kesimlere dönük dengeleyici bir çalışmayı sürdürüyoruz. Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak” diye konuştu.

Emekliler meydana indi: Sadaka istemiyoruz
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'enflasyon' mesajı

 

Geri sayım başladı: Emekli maaş düzenlemesi ekimde Meclis'te!

 

Meclis'in gündemi yoğun!