Yılmaz: "Bu sınavı atlatmalıyız"

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirterek, "Bu sınavı yargı bağımsızlığına zarar vermeden atlatmalıyız" dedi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen "Ekonomiye Değer Katanlar 2013" ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, yakın ve yakınlaşmış olduğu Avrupa Birliği (AB) entegrasyon sürecini kararlılıkla devam ettirmesinin, hem demokrasi alanında hem refah alanında standartları yükseltmek konusunda çok önemli bir yönelim olacağını söyledi. Muharrem Yılmaz, şunları kaydetti: 

"Aslında AB hedefimizden biraz uzaklaştığımız, kimi zaman AB'deki dostlarımızın yaklaşımları nedeniyle kimi zaman içeride bizlerin bu konuyu biraz ihmali nedeniyle uzaklaştığımızda, ülkemizdeki sıkıntıların da biraz arttığını aslında gözlemlemiyor muyuz? Ben buna da biraz kafa yorulması gerektiğini düşünüyorum.  

Hele mesela bugünlerde, ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu sınavı, demokratik kazanımlarımıza, hukukun üstünlüğüne, yargı bağımsızlığına zarar vermeden ve siyasete ve adalete olan inancımızı sarsmadan inşallah atlatmalıyız. Demokraside bugüne kadar katettiğimiz mesafenin, inşa ettiğimiz kurumların üzerine titrememiz gerekiyor. Onları koruyup geliştirmemiz gerekiyor ve ancak bu şekilde kalkınma hedeflerimize ulaşabileceğimizi hepimiz sanıyorum çok iyi biliyoruz."