Yıldız ve Doğuş'tan faiz güncellemesi talebi

Türkiye’nin iki büyük kurumu Yıldız ve Doğuş Holding borç yapılandırmalarında faiz güncellemesi için bankalarla görüştüklerini açıkladı.

Reuters’ın konuyla ilgili sorularını yazılı yanıtlayan Yıldız Holding, “Nisan 2018’de bankalarla Yapı Kredi liderliğinde yaptığımız sendikasyon anlaşması kapsamında, ülkemizdeki şartların değişmesinden dolayı bankalarla faiz indirimini konuşuyoruz ve bankalardan olumlu yaklaşım görüyoruz” açıklamasını yaptı.

Yıldız Holding açıklamasında varlık satışlarında da herhangi bir sorun olmadığı belirtilerek, “Kamuoyuyla paylaşılmış çok başarılı satışlarımız oldu. Yeni satışlar için alıcıların ilgisi var ve görüşmelerimizde süreç ilerliyor. Yabancı sermayeyi, yani yurt dışı direkt yatırımı (FDI) Türkiye’ye gelmeye teşvik ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüsnü Akhan ise geçen yıl yapılandırdıkları 2,3 milyar Euro'luk borcun faizinin güncellenmesi için bankalarla görüştüklerini açıkladı.

Reuters'in sorularını yanıtlayan Akhan, "Bankalara talebimizi ilettik, yazılı sözlü görüştük. Bankaların bu konudaki yaklaşımı oldukça olumlu, sanıyorum çok kısa zamanda görüşmelerimizi sonuçlandıracağız." dedi.