Yıldırım’dan Türkiye Varlık Fonu açıklaması

Başbakan Yıldırım Fon’la ilgili olarak, “iç ve dış ortaklıklara gidebilir, her türlü firma alım satımı yapabilir, tahvil çıkarabilir” dedi.

Türkiye Varlık Fonu’nun 3 ülkeyle iyi niyet anlaşması imzaladığını hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, Fon’un kısa, orta ve uzun vadeli stratejik plan çalışması olduğunu kaydetti. Başbakan Yıldırım Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamada, “Bir tane ön çalışmayı tamamlayıp getirdiler. Şimdi arkadaşlar onu inceliyorlar. Ona göre bu planın hayata geçirilmesine olur vereceğiz” dedi.

FON TAHVİL ÇIKARABİLİR

Fon’un üç beş ayda, bir-iki senede sonuç almak üzere kurulmadığını, amacının Türkiye’nin özellikle kaynak ihtiyacı duyduğu uzun vadeli dönüşü olan projelere destek vermek olduğunu söyleyen ve  Fon’un iç ve dış ortaklıklara gidebileceğini, her türlü firma alım satımı yapabileceğini, tahvil çıkarabileceğini anlatan Yıldırım şöyle konuştu:

“Varlık Fonu bir anlamda Türkiye’nin yatırımla ilgili konular öncelikli olmak üzere finansal işlemlerde faiz yükünü azaltmaya yönelik ülkeye katma değer sağlayacak her türlü fırsat sağlayan işlemlere girmesini öngören bir yapı. Dünyada bunun örnekleri var. Mesela geçmişte kaynak kullanılarak yapılmış projeler var. Onların maliyetlerini düşürücü bir destek de verebilir. Böylece o bankaların elindeki kaynaklar yeni projelere aktarılır, bu da ciddi bir imkan.”