Yeni MB Başkanı Kavcıoğlu ile ilgili bilinmeyenler

Sürpriz bir kararla Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, kimdir? İşte yeni başkan ile ilgili bilinmeyenler

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu mart ayı toplantısında faizleri beklentilerin de üzerine çıkararak 200 baz puan artışla yüzde 17’den yüzde 19’a yükseltti. Faizlerde yapılan büyük artış üretici, ihracatçı, esnaf ve tüketicinin hayatını daha da zorlaştırdı.

Faizlerdeki beklentilerin üzerindeki artış kararı tartışılırken Merkez Bankası'nda sürpriz görev değişikliği gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı ile Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal görevden alınarak yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı.

Merkez Bankası Başkanı Ağbal görevden alındı

3 KİTAP YAZDI
İzmir'den İngiltere'ye uzanan eğitim yolculuğunun ardından iş hayatında önemli görevlerde bulunan Kavcıoğlu, çok sayıda vakıf ve dernekte üye konumunda. Farklı sektörlere yönelik çok sayıda çalışması bulunan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun, “Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi”, “Sektörlere Göre Finansal Tabloların Karşılaştırmalı Analizi” ve “Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi” adlı yayımlanmış üç kitabı da bulunuyor.

1967 BAYBURT DOĞUMLU
23 Mayıs 1967'de Bayburt'ta doğan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü ise Denetim Uzmanı olarak tamamladı. Prof. Dr. Kavcıoğlu İngiltere Hastings College'ta da İşletmecilik üzerine eğitim gördü.

Ağbal Twitter hesabından açıklama yaptı

YENİ İSİMLER MARMARA ÜNİVERSİTESİ’NDEN
Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı. Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre hükümet yeniden Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü mezunlarını ekonomi yönetiminde üst düzey yönetici olarak atamaya başladı. Berat Albayrak’ın hocası Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Erişah Arıcan Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüs’nün önemli isimlerinden biri. Önümüzdeki hafta Cuma günü yapılacak Borsa İstanbul genel kurul toplantısında da Marmara Üniversitesi’nden bir ismin başkan olarak atanması bekleniyor.

Eğitimlerin ardından 1991 yılında Esbank’ta Müfettiş Yardımcısı olarak işe başlayan Prof. Dr. Kavcıoğlu,2003 yılında ise Halkbank’ta İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev alırken aynı bankada sırasıyla Perakende Bankacılık’tan, Esnaf-KOBİ Bankacılığı’ndan, Kredi Politikaları`ndan, İnsan Kaynakları ve Organizasyon’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak 2015 yılı Kasım ayına kadar çok sayıda başarılı çalışma yürüttü.

Esbank ve Halkbank'ın yanı sıra VakıfBank'ta da görev alan Kavcıoğlu, burada ise Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Kredi Komitesi, Denetim Komitesi Üyesi, Kurumsal Yönetim Komitesi’nde üyelik ve VakıfBank iştiraklerinden Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü.

İş hayatındaki başarıların yanı sıra çok sayıda dernek ve vakıfta da görev alan Prof. Dr. Kavcıoğlu, 10 yıl süreyle Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı’nda Başkanlık görevini yürütürken, aynı zamanda Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesi ve Bankacılık ve Sigortacılık Mezunları Derneği üyesi olarak da çalışmalar yürüttü.