Yeni kabinede Mehmet Şimşek sürprizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni sistemin ilk kabinesini açıkladı. 3 dönem ekonomi yönetiminde yer alan Mehmet Şimşek yeni kabinede kadro dışı kaldı

Yeni sistemin ilk kabinesi belli oldu. 61, 62 ve 63. Hükümetlerde Maliye Bakanı, 64. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev alan Mehmet Şimşek ise yeni kabinede kadro dışı kaldı.

Mehmet Şimşek'in kabineye alınıp alınmayacağı ekonomi çevrelerinde de çok tartışılmıştı. Şimşek'in ekonomi yönetimindeki varlığı kimine göre kaçınılmazdı ancak bazı kaynaklar tarafından ise artık miladını doldurduğu yönünde açıklamalar yapılmıştı.

Merakla beklenen liste açıklandı ve Şimşek yeni kabinede yer bulamadı. Mehmet Şimşek'in yerine eski hükümette Naci Ağbal gelmişti. Yeni kabinede ise Başkan Erdoğan'ın damadı eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın başına atandı.

Şimşek 2013'te “Yükselen Avrupa’da Yılın Maliye Bakanı” seçilmişti

Mehmet Şimşek, “Emerging Markets” dergisi tarafından 2013 yılında “Yükselen Avrupa’da Yılın Maliye Bakanı” seçilmiş, aynı yıl “Foreign Policy” dergisi tarafından da dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterilmişti.

Yeni hükümeti ilk kez Borsa Gündem açıkladı

Yeni ekonomi yönetiminin şifreleri

Yeni kabine sonrası dolar ve euro yükseldi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kimdir?