Yabancı bankalar faiz indirimi bekliyor

Yılın ilk aylarında Merkez Bankası’nın faiz artırımına gideceğini söyleyen yatırım bankası Societe Generale'ye göre TCMB'nin erken bir faiz indirimine gitmesi riski artıyor

Societe Generale kısa bir süre önce yaptığı faiz indirimini tahminini tekrarladı. Yatırım bankası TCMB'nin Kasım ayında gerilemesi beklenen enflasyonu avantaja çevirerek, küresel finans piyasalarının da elvermesi durumunda Aralık ayında "tek seferlik" 100 baz puanlık faiz indirimine gidebileceğini belirtmişti. Societe Generale bugün yayınladığı raporda TCMB'nin siyasi baskının etkisi ile erken bir faiz indirimine gitmesi riskinin arttığını savundu.

Politika faizinin, yüksek enflasyon baskısı karşısında yıl sonuna kadar yıl sonuna kadar yüzde 19,0 seviyesinde tutulmasının hala muhtemel olduğunu belirten Societe Generale, "Ancak bir politika hatası, erken faiz indirimi, yapılması riski artıyor" dedi.

Societe Generale, erken bir faiz indiriminin gelmesi halinde Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında yıl sonuna kadar 8,85'e gerileyebileceğini de vurguladı.