Ünlü işadamlarına rüşvet operasyonu

İstanbul'da aralarında ünlü isimlerin ve işadamlarının da bulunduğu isimlerin evlerine baskın düzenlendi. Çok sayıda gözaltı var

Sabah saatlerinde mali polisin düzenlediği operasyonlarda aralarında Ali Ağaoğlu ve ünlü sanatçı Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 37 kişinin gözaltına alındığı iddia edildi. Çok sayıda ismin gözaltına alınma nedenin perde arkasında devlet ihalelerinde yolsuzluk ve rüşvet iddiası olduğu belirtiliyor. Operasyon kapsamında İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da oğullarının gözaltına alındığı iddia edildi. Operasyonun diğer illere de yayılması bekleniyor.

HALKBANK GENEL MÜDÜRÜ DE GÖZALTINDA

Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın bugün İstanbulda düzenlenen operasyonda gözaltına alındığı yönünde iddialar üzerine Halkbank hisseleri güne hızlı bir düşüşle başladı. Halkbank hisseleri yüzde 3,8 düşüşle 15,20 TL fiyattan açıldı.  Zaman Gazetesinde yer alan bir haberde, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ile bakanlardan Zafer Çağlayan ve Muammer Güler'in oğullarının da gözaltında olduğu bilgisinin geldiği ifade edildi.

FATİH BELEDİYE BAŞKANI DA GÖZALTINDA

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de gözaltına alındığı, bilgisine başvurulacağı öğrenildi.Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar emniyete götürülüyor.

İSTANBUL BAŞSAVCISI'NDAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Başsavcısı Çolakkadı, aralarında bakan çocukları, belediye başkanı, banka yöneticileri ve işadamlarının da gözaltına alındığı operasyonla ilgili ilk açıklamayı yaptı. Radikal'e konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, operasyonların kendi savcılıklarınca yürütüldüğünü ifade ederek, "Bir Başsavcıvekilimiz de nezaret ediyor operasyona. Şu an için bilgi veremiyoruz" dedi.

OPERASYONDA KİMLER GÖZALTINA ALINDI

- Muammer Güler'in oğlu Barış Güler

- Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan

- Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar

- Ebru Gündeş'in kocası Reza Zerrab

- Ali Ağaoğlu

- Osman Ağca

- Taş Yapı'nın sahibi Emrullah Turanlı

- Halk Bankası Genel Müdürü  Süleyman Arslan

- Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir

- Ekonomi Bakanının Özel Kalem Müdürleri M.B.K ve O.K,

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Danışmanı Songül S.

- Çevre Şehircilik Genel Müdürü M.A.K

GÖZALTINA ALINAN BAKAN ÇAĞLAYAN'IN OĞLU İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Emniyet birimlerinden alınan bilgiye göre  Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu S. Kağan Çağlayan, Ekonomi Bakanlığı’nın özel kalem müdürleri M.B.K. ve O.K. ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bakan danışmanı S.S. ile yine aynı bakanlığın genel müdürü M.A.K. gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube biriminde sorguları yapılan zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından operasyonun merkezi olan İstanbul’a gönderildi.

OPERASYONU CELAL KARA YÖNETİYOR

Hürriyet'in haberine göre bakanların oğlunun da şüphelileri arasında bulunduğu soruşturmayı yürüten isim ise savcı Celal Kara.

AĞAOĞLU GÖZALTINDA AMA İFADESİ ALINMADI


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan Ali Ağaoğlu'nun avukatı, müvekkilinin henüz ifadesinin alınmadığını söyledi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ali Ağaoğlu'nun avukatı Ali Demirhan, operasyonlar kapsamında Ağaoğlu'nun da gözaltında bulunduğunu doğruladı. Demirhan, müvekkilinin soruşturmanın merkezinde olmadığını söyledi. 
Demirhan, "Soruşturma devam ediyor, fazla bir bilgimiz yok ama Ali Ağaoğlu'nun soruşturmanın merkezinde olmadığını biliyoruz. Şu anda göz altında ama daha ifadesi alınmadı. Gözaltı işlemleri devam ediyor. Daha sonra detaylı bilgi vereceğiz." dedi.

SAVCI ÇOLAKKADI'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının kendi savcılıklarınca yürütüldüğünü söyledi. Çolakkadı, "Operasyona bir başsavcıvekilimiz de nezaret ediyor. Şu an için bilgi veremiyoruz." dedi. Bu arada, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki başsavcıvekilleri, Başsavcı Turan Çolakkadı’nın odasında toplandı.


-------