Ünal Aysal pazarlık için masada!

Banka borçlarının yeniden yapılandırılacağını belirten Ünal Aysal, bankalarla pazarlık için masaya oturdu

Banka borçlarının yeniden yapılandırılacağını ve 5-6 yıla yayılacağını belirten Ünal Aysal, “Galatasaray diye faizi hep yüksek tutmuşlar. Mümkün olduğu kadar aşağı çekmeye çalışıyoruz” dedi. Faiz yükünün yüzde 6’ya indirileceği öğrenildi.
Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre, sermayesini bedelli olarak yüzde 300 artırarak 150.5 milyon TL'si küçük yatırımcıdan olmak üzere toplam 334.5 milyon TL'yi kasasına koymayı planlayan Galatasaray'da Başkan Ünal Aysal basına kapalı yaptığı toplantıda adeta umut dağıttı. Önceki günkü eylül ayı Divan Kurulu'nda üyelere ekonomi yol haritalarını anlatan Aysal, bankalara borçların yeniden yapılandırılacağını ve 5-6 yıl vadeye yayılacağını belirterek “Galatasaray diye faizi hep yüksek tutmuşlar. Mümkün olduğu kadar aşağı çekmeye çalışıyoruz” dedi. İki aydır bankalarla pazarlıkta olan Aysal’ın kurmaylarının ortalama faiz yükünü yüzde 6’ya çekecekleri öğrenildi.
‘ÖZKAYNAKLAR 100 MİLYON OLACAK’
Aysal’ın ekibi daha öncede ortalama yüzde 9.5 olan faiz yükünü 7.5’e indirmişti. Kasım sonunda Vakıfbank'tan 125 milyon dolarlık bir teminatın serbest kalacağını ve daha rahatlatıcı bir döneme girileceğini ifade eden Aysal, önceliklerinin piyasa borçlarını ödemek olduğunu kaydetti. Martta bilançoda borç alacak farkının 170 milyon dolara inmesini beklediklerini belirtti. Aysal, eksi 70 milyon lira olan özkaynakların mart ayında asgari 100 milyon TL artıya çıkmasını hedeflediklerini söyledi.
‘SOSYAL MEDYAYA ÖNEM VERECEĞİZ’
* Bedelli sermaye artırımı en kısa sürede tamamlanacak.
* Banka borçları yeniden yapılandırılıyor.
* Personel ve giderlerle ilgili tasarrufa gidilecek.
* Gelir artırıcı yeni ürünler çıkarılacak.
* Galatasaray travel, turnuvalara ağırlık verilecek.
* Düşük olan internet satışlarından daha fazla faydalanılacak.
* Yeteri kadar kullanılmayan sosyal medya daha fazla kullanılacak.
* Stat mümkün olduğu kadar her yönüyle değerlendirilecek.
* İş geliştirme direktörleri yeni ürünler üzerinde çalışıyor bunlar devreye alınacak.
‘HER SABAH KALKINCA NE YAPACAĞIM ENDİŞESİ BİTİYOR’
Sermaye artırımı ve peşinden gelen önlemlerle yöneticilerin rahatlayacağına vurgu yapan Ünal Aysal, “Yöneticilerimiz her sabah kalkınca ‘Bugün ne yapacağım’ endişesinden kurtulacak” diye konuştu.