Turkcell’in dronecell’i depremin altında kaldı

Türkiye’nin ilk uçan baz istasyonunu geliştirdiğini iddia eden Turkcell ilk deprem sınavından büyük başarısızlıkla çıktı

FİNANSGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Yirmi yıl aradan sonra ilk kez şiddetli bir zelzeleyle karşı karşıya kalan İstanbul halkı, bugün büyük bir panik yaşadı. 5.8 şiddetinde yaşanan deprem korkuya neden oldu, insanlar sokağa döküldü. İstanbul içinden ve dışından herkes yakınlarına ulaşabilmek için telefonlara sarıldı. Ancak saatlerce ulaşım sağlanamadı. Özellikle de depremin çok şiddetli hissedildiği Avcılar, Büyükçekmece ve Silivri bölgesinde akrabaları olanlar bilgi alabilmek için her yöntemi denedi. Yaşanan telefon kesintileri esnasında Turkcell’in deprem ve afetler için önemli bir ürün olarak lanse ettiği dronceller akıllara geldi. Ancak İstanbul semalarında bir tane bile görülmedi. Özellikle depremin şiddetli hissedildiği bölgelerde halk arasında, “Turkcell’in droncell’i depremin altında kaldı” şeklinde yorumlandı.

İNSAN HAYATI İÇİN ÖNEMLİ OLDUĞU SÖYLENEN DRONCELLER NEREDE

Oysa ki Turkcell, insan hayatı için çok önemli bir teknolojiyi daha ülkemizin hizmetine sunduk diye ortaya çıkmıştı. Fakat, Turkcell tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk uçan baz istasyonu “dronecell” sözde 120 metre yükseklikten 5 km’lik bir alanda 4.5G hizmeti verecekti. İstanbul halkının tam ihtiyacı olduğu bir dönemde özellikle acil durum ve afetlerde hayat kurtarmak ve kesintisiz iletişim sağlamak için geliştirilen dronecelller ortaya bile çıkmadı.