Türk şirket Sırbistan’da 500 kişilik yatırım yapıyor

Dünya devleriyle çalışan otomobil parçaları üreticisi Teklas, Sırbistan’da büyüyor. Şirket Bulgaristan’da da yeni bir yatırımın sinyalini verdi.

FINANSGUNDEM.COM - ÖZEL

Türk otomobil parçaları üreticisi Teklas, sınır ötesi yatırımlarını büyütüyor. Şirket, Sırbistan'ın güneyinde açtığı fabrikayı 500 yeni istihdamla genişletiyor. Bulgaristan’da da yeni bir üretim tesisine yatırıma hazırlanıyor.  

2016’da Sırp Hükümetinden aldığı 4.3 milyon euro destekle, Vladicin Han kasabasında, açılışını Sırp lider Vucic’in yaptığı bir fabrika kuran Teklas yetkilileri geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada, yeni planlarının üretim ağını 500 yeni çalışanın katılımıyla güçlendirmek olduğunu belirtti. Aleksandar Vucic, iki yıl önceki törende yaptığı konuşmada, Teklas'ın dünyanın en iyi otomobil firmalarına yedek parça ürettiğini belirterek, "Bugün sadece Vladicin Han için değil, tüm Sırbistan için önemli bir gün" demişti. Yatırım tutarının 11.3 milyon euro olacağı ifade edilmişti.

KIRCAALİ'DE YENİ BİR ÜRETİM TESİSİ

Bulgaristan'ın Kırcaali bölgesinde de bir fabrika işleten Teklas’ın ‘komşu’daki hamlesi de ortaya çıktı. Ülkenin kuzeybatısında bulunan Vratsa’nın belediye başkanı, Türk firmasının kasabada yeni bir üretim tesisine 30 milyon levadan fazla yatırım yapmak istediğini söyledi.