Türk hakemden skandal tweet! "Oğuzhan denen p.."

Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında oynadığı Kayseri Erciyesspor maçında Gökhan Töre'ye kırmızı kart gösteren İlker Meral'e tepkiler artı

Beşiktaş'ın dün akşam Kayseri Erciyesspor'a 3-2 kaybettiği maçta Gökhan Töre'ye "Küfür etti" iddiasıyla kırmızı kart gösteren İlker Meral'e Siyah-beyazlı camiadan tepkiler artıyor. Özellikle İlker Meral'in son bir senede gösterdiği 4 kırmızı karttan 3 tanesinin Beşiktaşlı futbolculara çıkması taraftarları hayli sinirlendirirken tecrübeli hakeme beklenmedik bir destek geldi. TFF'nin İzmir bölgesel yardımcı hakemlerinden Erkan Güven kendi Twitter sayfası üzerinden İlker Meral'e maç sonu tepki gösteren Oğuzhan Özyakup'u hedef aldı.




TFF'nin İzmir Bölgesi hakemi olan Erkan Güven için bazı Beşiktaş taraftarlarının atılan bu tweetleri belgeleştirip kulübe gönderdiği ve bu konuda yasal işlem başlatılacağı iddia edildi. Genç hakem Erkan Güven ise sosyal medyada artan bu tepkiler üzerine bütün hesaplarını kapattı.


KÜFÜRLÜ MESAJLAR YAZDI
TFF'nin İzmir bölgesel yardımcı hakemlerinden Erkan Güven, kendi Twitter sayfası üzerinden İlker Meral'e destek verirken, Oğuzhan için küfürlü mesajlar yazdı.
Olayın sosyal medyada duyulmasının inceleme başlatan TFF Hukuk Müşavirliği, hakem Erkan Güven'i Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti.

MHK SAVUNMASINI ALDI
TFF'den yapılan açıklamada, söz konusu hakemin savunmasının Merkez Hakem Kurulu tarafından alındığı bildirilerek, "Merkez Hakem Kurulu, hakemin savunmasını bu sabah almış ve TFF Hukuk Müşavirliği'ne sevki gerçekleştirilmiştir. TFF Hukuk Müşavirliği'nin incelemesinin ardından ilgili kişi AFDK'ye sevk edilmiştir. AFDK tarafından yapılacak yargılamanın ardından karar kurul tarafından kamuoyuyla paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.