Trump: Hepsi aptal ve korkak!

Biden yönetimini Rusya politikası nedeniyle sert şekilde eleştiren Eski ABD Başkanı Donald Trump, her gün nükleer tehditte bulunan Rus lider Putin'e, Biden dahil diğer batılı liderlerin de gereken yanıtı veremediklerini belirtti.


İngiliz Gazeteci Piers Morgan'ın 'Sansürsüz' programının ilk bölümüne konuk olan önceki eski Amerikan Başkanı Donald Trump, yine Rusya'nın Ukrayna operasyonu üzerinden halefi Joe Biden'ı eleştirdi.

Rus lider Putin'i de nükleer tehditte bulunduğu gerekçesiyle eleştiren Trump nükleer kelimesini bu kadar sık kullanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Biden dahil diğer batılı liderlerin Putin'den korktuğunu öne sürdü:

"O kelimeyi her gün kullanıyor. Herkes öyle korkuyor ki, çok korkuyor, çok korkuyor. Ve onlar korktukça o bunu daha çok kullanıyor. Şu anda yaptığı türden şeyleri o yüzden yapıyor. Bunu yapıyor, çünkü 'Kimse bize saldıramaz' diye düşünüyor. Çünkü hepsi aptal ve konuşmaktan korkuyorlar" açıklamasında bulundu.

Trump kendisi başkan olsaydı Putin'in tehditlerine ABD'nin denizaltı filosunu ve nükleer cephaneliğini överek yanıt vereceğini dile getirdi.

"Biden gibi 'Aman, nükleer silahları var' demek yerine 'bizim silahlarımız sizinkilerden daha iyi. Biz tarihteki en büyük denizaltı gücüne sahibiz' derdim. 'Sizden çok daha fazlasına sahibiz. Sizden çok, çok daha güçlüyüz. Ve bir daha o kelimeyi kullanamazsın. Nükleer kelimeyi bir daha asla kullanamazsın. Ve eğer kullanırsan, seninle sorunlarımız olacak.'"

Dr. Öz’ü destekleyen Trump'a tepki

 

Duyanlar şaşkına döndü: Trump Putin’den yardım istedi!

 

Almanya Başbakanı Scholz'dan nükleer savaş uyarısı

 

Zelenskiy: Rusya'nın nükleer silah kullanma olasılığı var