Topbaş istifa etti, peki şimdi ne olacak?

İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettiği iddiaları dün kulisleri karıştırmış ve akşam saatlerinde gelen sürpriz açıklamayla Topbaş görevini bıraktığını açıklamıştı. Peki istifanın ardından yeni süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar

Kadir Topbaş istifasını açıkladığı basın toplantısında kendisini istifaya götüren süreçten sözetmedi. Ancak zaman zaman sesinin titremesine karşın herhangi bir polemiğe yol açacak bir söylemden özenle kaçındı.

Akşam saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 'son dakika' olarak duyurulan basın toplantısı Kadir Topbaş'ın İstanbullulara vedası ile sonuçlandı. Hürriyet'te yer alan habere göre,  kulislerde 5 imar değişikliği dosyasının Kadir Topbaş'ın veto etmesine rağmen Belediye Meclisi'nde AK Partili üyelerin oylarıyla geçmesi bardağı taşıran son damla oldu. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından, belediye meclisi toplanacak ve yeni bir başkan seçilecek.

Israrla 'Partimi bırakmıyorum' diyen Kadir Topbaş'ın konuşmasında istifasına ilişkin tek ipucu 'insan her şeyi affeder ama adam yerine konmamayı affedemez' oldu. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından Belediye Meclisi yeni bir başkan seçecek.

HER PARTİ KENDİ ADAYINI BELİRLEYECEK

İstanbul Valisi'nin çağrısıyla toplanacak olan meclis üyeleri arasından, her parti kendi başkan adayını belirleyecek. Yapılacak oylamayla yeni başkan seçilecek.

BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANI SEÇECEK

Oylamaların 1. ve 2. turlarında üçte iki çoğunluk aranacak. Bu turlarda sonuç çıkmazsa, 3. turda salt çoğunlukla yeni başkan belirlenmiş olacak.