THY'de Erdal Yavuz istifa etti

Türk Hava Yolları’nın en başarılı isimlerinden İştirakler Daire Başkanı Erdal Yavuz istifa etti. Dün itibari ile görevinden ayrılan Erdal Yavuz, 7 yıldır THY İştirakler Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu

Türk Hava Yolları’nın en başarılı isimlerinden İştirakler Daire Başkanı Erdal Yavuz istifa etti. Dün itibari ile görevinden ayrılan Erdal Yavuz, 7 yıldır THY İştirakler Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Türk Hava Yolları’nın sessiz-sedasız ve sadece iş odaklı yöneticilerinden biri olan İştirakler Daire Başkanı Erdal Yavuz, yine sessiz-sedasız istifa ederek THY’den ayrıldı. Geçmişi başarılarla dolu Erdal Yavuz 2010 yılından THY’de göreve başlamıştı.

Boğaziçi mezunu olan Erdal Yavuz gerek ulusal ve gerekse uluslararası dünya devi firmalarda önemli görevlerde bulunmuştu.

2001 yılında Türkiye Bankalar Birliği- The British Chevening bursu ile İngiltere Cass Business School’dan MBA derecesini alan Erdal Yavuz, kariyerine Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nda başladı. Yaklaşık dokuz sene hazine yönetimi, kurumsal finansman, Proje finansmanı ve finansal yeniden yapılandırma alanlarında aktif sorumluluklar üstlendi. 2001 yılında Standart & Poors Londra ofisinde altyapı finansman işlemleri kredi derecelendirmesi alanında bir süre çalışan Erdal Yavuz, 2004-2006 yılları arasında Telekom sektörünün öncülerinden Telsim Mobil Telekomünikasyon şirketinde CFO olarak görev yaptı. Yavuz, daha sonra 4.5 milyar dolarlık Telsim varlıklarının satışı sürecine liderlik yaptı.

Vodafone Grubu bünyesinde yaklaşık 5 sene finans, denetim ve genel yönetim alanında sorumluluk üstelenen Erdal Yavuz 22 ülkeyi kapsayan global operasyon fonksiyonuna liderlik etmiştir.

Türk Hava Yolları serüvenine 2010 yılında İştirakler Daire Başkanı olarak göreve başlayan Erdal Yavuz, THY Teknik’in altındaki tüm iştiraklerin liderliğini yaptı. Sunexpress Almanya’nın kuruluşuna öncülük eden Erdal Yavuz, Aydın Çıldır Havalimanı ile ilgili kurulan şirketin de liderliğini üstlenmişti.

Türk Amerikan İş Konseyi’nde de görev yapan Erdal Yavuz, burada THY ile ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesinde etkin rol üstleniyordu.

THY’deki görevinden istifa eden Erdal Yavuz’un bundan sonra ne yapacağı merak ediliyor. (Airport Haber)