Telefon bağımlıları için kaldırıma trafik ışığı

Hong Kong kaldırımlarındaki trafik ışıkları "telefon bağımlılarının" güvenli bir şekilde karşıya geçmesine yardımcı oluyor.


Hong Kong’daki kaldırımlar, “akıllı telefon bağımlılarını” ne zaman karşıya geçeceklerini uyarmak için kırmızı ve mavi ışık havuzlarıyla aydınlatılacak.

Bölge yetkilileri, altı aylık bir pilot programın parçası olarak dört yoğun kavşakta cihazlar kurdu.
Geleneksel “kırmızı adam” trafik ışığının yanında çalışan yeni teknoloji, telefonlarına yapışmış yayaların yola girmesini önlemek için kaldırımlara kırmızı bir parıltı yayacak. Karşıdan karşıya geçmek güvenli olduğunda, ışık maviye dönecek.

Ulaşım departmanına göre, bu yıl Ocak-Haziran ayları arasında 7,4 milyon nüfuslu şehirde yedi yaya ölümü bildirildi ve bunların çoğu yayaların davranışlarından kaynaklanıyor.

Yetkililer, Çin anakarasındaki birçok şehirde halihazırda kurulmuş olan sistemin, etkili olması halinde Hong Kong’a yayılacağını söyledi.

Hırvatistan, Avusturya ve Almanya da benzer sistemler kullanıyor. Nisan 2016’da Münih’in kuzeybatısında bir şehir olan Augsburg, iki tramvay geçidine zemin trafik ışıkları yerleştirdi. Teknoloji uluslararası medyada yer aldı ve Almanya’daki ve yurtdışındaki diğer şehirler tarafından benimsendi.

Türkiye akıllı telefon bağımlılığında ilk 10'da

 

Telefon bağımlıları için 'üçüncü göz'