Tarım Bakanı: Yeterli yağ stokumuz var

Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den ayçiçek yağı açıklaması: Endişe edilecek bir durum söz konusu değil

Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr.Vahit Kirişci, son dönemde özellikle sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında çıkan 'Türkiye'de yeterli miktarda ayçiçek yağı yok' haberlerine ilişkin basın açıklamasında bulunarak, iddiaların asılsız olduğunu vurguladı. Bakan Kirişci Türkiye'nin ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stoğu bulunduğunu ve piyasada fiyat artırmak için gerçeği yansıtmayan spekülasyonlar yapıldığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr.Vahit Kirişci, "Ayçiçek yağı gibi temel gıda ürünlerinde yeterli stok bulunmadığı yönünde paylaşılan bilgiler doğru değildir. Gerekli tedbirler alınmıştır. Ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyin. Endişe edilecek bir durum söz konusu değildir" dedi.

Ülke genelindeki yağış durumunun ayçiçeği ve kanola gibi yağlı tohumlu bitkilerin üretimine olumlu yansıdığına dikkati çeken Bakan Kirişci, "Bu çerçevede Çukurova bölgesinde başlayacak ilk hasada kadar gerekli her türlü planlama yapılmıştır. Ülkemizin 1-1,5 aylık tüketimimize ancak yetecek kadar ayçiçek tohumu ve yağ stoku bulunduğu iddiaları tamamıyla gerçek dışıdır. Gerek üretimimiz, gerek sektörün tedarikleri ve devir stoklarımız dikkate alındığında ülkemizin yeterli miktarda ayçiçek yağı stoku bulunmaktadır. Netice itibarıyla kamuoyuna yansıyan iddialar gerçeği yansıtmamakta olup, halkımızın endişe edeceği bir durum söz konusu değildir" dedi.

5 litrelik ayçiçeği yağı tükendi

Yağ stokları yetecek mi?

AB, ayçiçek yağı açığı ile karşı karşıya