Tarifenizi değiştirmenizde yarar var

BEDAŞ tarife değişikliği yaptı. Ancak dilekçe vererek tarifeyi değiştirmek mümkün...

BEDAŞ tarife değişikliği yaptı. Ancak dilekçe vererek tarifeyi değiştirmek mümkün. BEDAŞ sessiz sedasız tarife değişikliği yaptı, faturalar ikiye katlandı. Ancak dilekçe vererek tarifeyi değiştirmek mümkün.
Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Boğaziçi Elek­trik Da­ğı­tım AŞ’­nin (BE­DAŞ) özelleştirilmesin­den son­ra ku­rum, ta­ri­fe­ler­de de­ği­şik­li­ğe git­ti. Da­ha ön­ce ge­ce sa­at 22.00’den son­ra ki­lo­vat ba­şı­na 0,18 li­ra olan fi­yat ar­tık uy­gu­lan­mı­yor. Elek­trik abo­ne­le­ri eğer ta­ri­fe de­ği­şik­li­ği yap­maz­lar­sa gün bo­yu ki­lo­vat ba­şı­na 0.25 li­ra öde­ye­cek. Ta­ri­fe değişikli­ğiy­le ki­lo­vat ba­şına 0.25 li­ra olan fi­yat, 0.07 li­ra­ya ka­dar dü­şü­yor. Ya­ni tü­ke­ti­ci yüzde 34 da­ha ucu­za elek­trik tüke­ti­yor.
3 tarife var
“3 zamanlı tarife” adı verilen sistemle sabah 06.00’dan akşam 17.00’ye kadar kilovat başına 0.18 lira, akşam 17.00’den gece 22.00’ye ka­dar 0.34 kuruş, 22.00’den sabah 06.00’ya kadar ise 0.07 lira üzerinden fiyatlandırılacak. Böylece mevcut tarifeden yüzde 20 tasarruf sağlanabi­le­cek. An­cak tarife değiştirmek için bağlı bulunulan elektrik işletme müdürlüğüne abonenin bizzat dilekçe ile başvurması gerekiyor.
Geç­ti­ği­miz yıl özel­leş­ti­ri­le­rek 1.9 mil­yar do­lar­la Cen­giz-Ko­lin-Li­mak Or­tak Gi­ri­şim Gru­bu­’na ve­ri­len BE­DAŞ ka­mu­nun uy­gu­la­ma­la­rı­nı de­ğiş­tir­di. Da­ha ön­ce ge­ce 10’dan son­ra elek­trik tüke­til­me­si du­ru­mun­da in­di­rim­li fi­yat uy­gu­la­nı­yor­du. An­cak özel­leş­tir­me­nin ar­dın­dan indirimli fi­yat uy­gu­la­ma­sın­dan vaz­ge­çil­di.
Tü­ke­ti­ci­ye hiç­bir bil­gi ve­ril­me­den ya­pı­lan bu de­ği­şik­lik­ten ise ha­be­ri ol­ma­yan abo­ne­ler hâ­lâ ge­ce da­ha ucuz ol­du­ğu­nu dü­şü­ne­rek, o sa­at­ler­de bu­la­şık ve ça­ma­şır ma­ki­ne­le­ri­ni kul­la­nı­yor.