Taksim'de gezi müdahalesi

İstiklal Caddesi'nde eylemcilere müdahale başladı

Gezi olaylarının birinci yıl anmasında İstiklal Caddesi'nde polis müdahalesi başladı.

İstiklal Caddesi'ndeki TMMOB binasında biraraya gelen Taksim Dayanışması üyeleri Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Ancak aralarında CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün ve Mahmut Tanal'ın da bulunduğu grubun yolu, barikat kuran polis tarafından kesildi.



Grup üyeleri yürümekte ısrar etti. Bunun üzerine polis, "Lütfen dağılın. Sayın milletvekilleri, hastalar ve çocuklar, lütfen güvenli bir alanan alın. Yasa dışı eylem yapan gruba sesleniyorum lütfen dağılın. Dağılmadığınız takdirde zor kullanılarak dağıtılacaksınız" dedi.

video##791##player

Birkaç dakika sonra polisin müdahalesi başladı. Gaz bombası ile tazyikli su ile yapılan müdahale sırasında gözaltına alınanlar oldu.

Eylemciler, Galatarasay Meydanı'na doğru kaçtı



DOLAPDERE'DE DE MÜDAHALE BAŞLADI

Öte yandan Taksim'e çıkmaya çalışan yaklaşık 50 kişilik bir gösterici grubuna polis Dolapdere, Piyalepaşa bulvarı üzerinde müdahale etti. Göstericiler havai fişek, polis de göz bombası kullandı. Göstericiler dağıldı.

İZMİR AYAKTA GEZİ İÇİN YÜRÜYOR



İzmir'de yaklaşık bin kişilik bir grup Basmane Meydanı'nından Gündoğdu Meydanı'na doğru yürüyüşe başladı. Adana'da polis eylemci gruba protesto ediyor.
 
Gezi olayları sırasında hayatını kaybedenlerin resimlerinin olduğu pankartın arkasında yürüyen grup "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" şeklinde slogan atıp hükümeti ıslıklarla protesto ediyor.
 
Gündoğdu’da töreni CHP milletvekilleri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP’li belediye başkanlarının da katılımı bekleniyor.
 
Polisin herhangi bir gerginliğe neden olmamak için Kültürpark içinde bulunduğu; olayların durumu ve gelişmelere göre Kültüpark’tan belli noktalara sevkedilecekleri öğrenildi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan kalabalık arasından sık sık ’Her yer Taksim her yer direniş’ sloganları atılırken, ellerinde hem Gezi olaylarında yaşamını yitirenler hem de Soma maden faciasında ölen madencileri unutmadıklarını gösteren dövizler taşıdıkları görüldü.
 
ADANA'DA POLİS MÜDAHALESİ
 
Adana'da Gezi Parkı olaylarının yıldönümü nedeniyle toplanan gruba polis müdahale ediyor.