Sırbistan’a Ziraat’ten kredi

Eşine pek rastlanmayan kredi… Türk şirketinin Sırbistan’da kazandığı ihalede, projeye kredi Ziraat Bankası’ndan sağlanacak.

CÖMERT YILDIZ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER
 
Ziraat Bankası, eşine pek rastlanmayan bir krediye imza atıyor. Sırbistan Hükümeti’nin yürüttüğü ve ihalesini bir Türk şirketinin kazandığı projeye kredi Ziraat Bankası’ndan sağlanacak.

Eşine pek rastlanılmayan kredi için Sırbistan Hükümeti’nden açıklama yapıldı. Sırbistan Maliye Bakanlığı, parlamentonun kredi anlaşmasını onayladığını duyurdu. Projede önemli kısmı Ziraat Bankası ile Deniz Bank kredisi kullanılacak. Kredi miktarı ise 219 milyon Euro yani 242.3 milyon dolar olarak belirlendi.

Sırbistan Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kredi ülkenin güneyindeki Novi Pazar-Tutin yolunun yeniden inşası ve Belgrad'ı Bosna-Hersek’in  başkenti Saraybosna'ya bağlayan Sremska Raca-Kuzmin otoyol projesi için kullanılacak.

TOPLAM 220 MİLYON EURO

Türk şirketi Taşyapı’nın kazandığı ihalede verilecek kredi İki farklı dilimde gerçekleşecek. Kredinin birinci bölümü 19.2 milyon euro olacak.  İkinci bölüm ise 200 milyon euro olarak belirlendi. Anlaşma şartlarına göre Sırbistan Devleti, ilk kredi tesisini 21 eşit taksitte 915.000 euro ödeyecek. İkinci dilim ise 11.1 milyon Euro ve 18 eşit taksit. Her kredi dilimi için  yıllık faiz oranı % 2.5 olarak belirlendi.