Scholz: Borçlanma limitlerinde değişikliğe ihtiyaç yok

Almanya Maliye Bakanlığı'nın açıklamasında borç freninde değişikliğe gitmeye gerek olmadığı, korona virüse karşı yeterli esnekliği sağladığı belirtildi

Almanya Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Avrupa'nın en büyük ekonomisinin yasal borçlanma limitlerini değiştirmeden ekonomik krizlere tepki verebilecek kadar harcama esnekliğine sahip olduğu belirtildi.

Handelsblatt gazetesinin daha önceki bir haberinde bakanlık yetkililerinin daha fazla harcamanın önünü açabilmek için “borç freni” olarak anılan borçlanma kurallarını gevşetmenin yollarını aradığı belirtilmişti.

Konuya ilişkin konuşan bakanlık yetkilileri, Maliye Bakanı Olaf Scholz'un borç freninin büyük bir destekçisi olduğu ve sık sık savunacağını dile getirdiğini belirtti.

Ayrıca Scholz'un koronavirüsün ekonomiyi çok ciddi şekilde etkilemesi durumunda, Almanya'nın oldukça fazla harcama gücü olduğunu söylediği belirtildi.

Bakanlık sözcüsünün e-posta açıklamasında “Borç freni kriz zamanlarında etkin hamle yapmak için borç manevrasına yönelik yeterli alanı sağlıyor. Bu nedenle değişikliğe gitmeye ihtiyaç yok.” ifadesi yer aldı.