QNB Finansleasing’den 25 milyon Euro'luk kredi anlaşması

Kredi, yeşil ekonomiyi destekleyen yatırımlar, KOBİ‘lerin enerji verimliği projeleri ile kadın girişimcilerin yeşil dönüşüm temelli yatırımlarının finansmanı için kullanılacak.

QNB Finansleasing ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD-European Bank for Reconstruction and Development), Yeşil Ekonomi Finansman Programı (GEFF) kapsamında Türkiye’deki sürdürülebilirlik yatırımlarını desteklemek amacıyla iki yıl vadeli 25 milyon Euro tutarında yeni bir kredi sözleşmesi imzaladı.

Yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik için yeni bir kaynak olacak kredi, yeşil ekonomiyi destekleyen teknoloji ve hizmetlerin yatırımı, KOBİ‘lerin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarının desteklenmesi ile toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında kadın girişimciler tarafından hayata geçirilen yeşil dönüşüm temelli yatırımların finansmanı için kullanılacak. 

YEŞİL DÖNÜŞÜM İÇİN KAYNAK VERİMLİLİĞİ YARATIYORUZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan QNB Finansleasing Genel Müdürü Metin Karabiber, “Sürdürülebilirlik stratejimiz doğrultusunda tüm paydaşlarımız için finansal, çevresel ve sosyal alanlarda uzun vadeli değer yaratma hedefiyle hareket ediyoruz. Bu doğrultuda yarattığımız finansmanlar ile bugüne kadar özellikle yeşil ekonomiye dönüşüm konusunda önemli oranda kaynak yarattık. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzaladığımız bu yeni kredi anlaşmasının yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik için iyi bir kaynak olacağını düşünüyoruz. Yeşil dönüşümü destekleyen teknolojilerin ve iş yapış süreçlerinin iyileştirilmesi, KOBİ‘lerin yeşil enerji kullanımını konusunda yatırım yapması ve kadın girişimcilerin yeşil dönüşüm temelli yatırımlarının finansmanı için Türkiye'deki kaynak verimliliğini genişlettiğimize inanıyoruz. Ayrıca daha önce farklı amaçlarla bir araya geldiğimiz EBRD ile iş birliğimizi yeni bir anlaşma ile daha güçlendirdiğimiz için büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.