Putin'den Rus askerlerine Ukrayna'da operasyon emri

Reuters, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Rus askerlerine Ukrayna'ya girme talimatı verdiğini açıkladı. Fransa BMGK'yı acil toplantıya çağırdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıyan kararı onay için Rusya Parlamentosu'na gönderdi. Reuters ajansı, bu kararın ardından birkaç saat sonra Rus liderin Donetsk ve Luhansk'ta 'barış gücü' operasyonları için talimat verdiğini duyurdu.

MACRON BMGK'YI ACİL TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeleri tanıyan kararını kınadı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

Putin'in açıklamasının ardından Elysee Sarayı'nda güvenlik zirvesini toplayan Macron, ardından ABD Başkanı Joe Biden ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile durum değerlendirmesi yaptı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayılıkçı bölgenin bağımsızlığını tanımasının "açıkça Rusya'nın uluslararası taahhütlerinin tek taraflı ihlali ve Ukrayna'nın egemenliğine saldırı anlamına geldiği" belirtildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Macron'un "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acil olarak toplanması ve Rusya'ya yönelik Avrupa yaptırımlarının kabul edilmesi çağrısında bulunduğu" da vurgulandı. 

Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'daki Türk vatandaşlarına uyarı

 

NATO'dan Putin'e 'Tanıma' tepkisi

 

İngiltere'den Putin'e tepki: Cezasız kalmayacak

 

Beyaz Saray: Biden Donetsk ve Luhansk'a yaptırım uygulayacak

 

Putin: Donetsk ve Luhansk'ı tanıyorum