Powell: Para politikası işgücü piyasasını destekliyor

Fed Başkanı Powell, bankanın para politikalarının işgücünü kesinlikle desteklediğini söyledi

Amerikan Merkez Bankası Fed Başkanı Jeremo Powell, bankanın uyguladığı para politikalarının ekonomide istihdamı desteklediğini söyledi. 

Powell, Greater Providence Ticaret Odası için verilen yıllık akşam yemeğinde konuştu.  

Powell “Geçmişte işgücünde kalmak için mücadele eden birçok insanın şimdi çalıştığını ve yaşamlarına yeni ve daha iyi bölümler eklediğini duyduk. Uzun süren genişlemenin faydaları ancak şu anda birçok topluma ulaşıyor ve şu ana kadar elde edilen etkileyici kazanımlara dayanacak çok yer var” şeklinde konuştu. 

Powell, Fed yetkililerinin, sağlam bir iş piyasası, artan gelir ve sağlam tüketici güveniyle desteklenen güçlü tüketici harcamaları üzerine kurulu ABD ekonomisi için olumlu bir görüşe sahip olduğunu söyledi.

Yine de, zayıf küresel büyüme ve ticaret belirsizliğinin büyümeyi engellediğini ve politika yapıcıların ekonomik veriler ekonomik görünümlerinin “maddi bir yeniden değerlendirmesine” yol açarsa “buna göre” yanıt vereceklerini ifade etti. 

Powell pazartesi günü erken saatlerde, Connecticut'taki Hartford'da bir mahalle turu aldı ve kısa süre önce çalışanların daha büyük kariyer olanaklarına sahip daha fazla maaşlı işlere hazırlanmasına yardımcı olacak bir işyeri eğitim programı geliştirdi.

Boston Fed'in Çalışma Şehirleri Mücadelesinin bir parçası olarak düzenlenen program, düşük maliyetli iş arayanlara ulaştırma, çocuk bakımı ve diğer yaşam masraflarını ödemeye yardım ederken, işyerinde hazır olma ve sınıflandırma, üretim ve teknoloji alanlarında potansiyel roller için eğitim alma konusunda destek veriyor. 

“Uzun genişlemenin bu noktasında bardağı yarıdan fazla dolu görüyorum” diyen Powell, “Doğru politikalarla, şu ana kadar elde edilen kazanımlara dayanarak ve faydaları tüm Amerikalılara daha geniş bir alana yayarak bardağın dolu kısmını daha da artırabiliriz” şeklinde konuştu.