Parasını Yönetenler Facebook’ta

Bütçesini yönetmek ve birikim yaparak hedeflerine ulaşmak isteyen gençler artık Facebook’ta, Paramı Yönetebiliyorum sayfasında bir araya geliyor

Visa Europe ve Türkiye’deki üye bankalarının destekleriyle, T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ortaklığında 2009 yılında hayata geçirilen Paramı Yönetebiliyorum projesi akran eğitim modeliyle gençlere gelir gider dengesi, bütçe yapma, tasarruf ve para biriktirme, yatırım yapma ve borçlanma gibi temel kavramları öğretiyor. Proje, verilen eğitimlerle bugüne kadar 200 bin kişiye erişti.
Proje 2013 yılında sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmaya başlayarak, gençlerle daha aktif bir iletişim içerisine girdi. Hedeflerine ulaşmak isteyen gençlerle bütçe yapmanın ve birikimleri değerlendirmenin ipuçlarının paylaşıldığı Facebook sayfası, gençlerin yoğun ilgisiyle 2013’ün ilk beş ayında 50 bin takipçiye ulaştı.
Sosyal medya üzerinden Türkiye’nin 81 ilinden on binlerce gence ulaşan ve interaktif bir iletişim kuran Paramı Yönetebiliyorum Facebook sayfası, 2013 yılının Şubat ve Mart aylarında Türkiye menşeili Facebook sayfaları arasında fan sayısını en hızlı arttıran 2. sayfa olmayı başardı.
Eğitim duyuruları, gençlere tavsiyeler, bütçeler, hedeflere ulaşan gençlerin hikayeleri ve basında çıkan haberleri yakından takip etmek isteyenler Facebook sayfasına www.facebook.com/paramiyonetebiliyorum hesabından ulaşabilir ve gelişmelerden haberdar olabilir.