Obama'nın pırlantası De Beers Türkiye'de

Obama ailesininde alışveriş yaptığı De Beers pırlanta Türkiye'ye geldi

Dünyanın en büyük elmas firması olarak gösterilen Güney Afrika kökenli De Beers'ın pırlanta markası Forevermark, Türkiye pazarına Zen Pırlanta işbirliğiyle girdi.

İstanbul'da lisans anlaşmasının imzalanmasının ardından sorularımızı yanıtlayan Forevermark CEO'su Stephen Lussier, "Buraya pırlanta sektöründe 1 numara olmak için geldik" dedi. Türkiye'nin pek çok gelişmekte olan ülke gibi Forevermark için büyük potansiyel barındırdığına dikkat çeken Lussier, "Kültüründe mücevher olan bir ülke. Özellikle yerli rakiplerin çok güçlü olduğunun ve rekabetin farkındayız. Ancak 6 yıllık bir marka olmasına rağmen Forevermark şu an Çin'de pazar lideri. Çünkü arkasında De Beers var. Türkiye'de de hedefimiz aynı" diye konuştu. De Beers'ın 2013'ü 6 milyar dolar ciroyla kapattığını ve Forevermark'ın payının 750 milyon dolar civarında olduğunu kaydeden Lussier, şöyle devam etti:

"1 milyonuncu pırlantamızı geçtiğimiz günlerde sattık. Dünyadaki pırlantaların yüzde 1'inden daha azı Forevermark pırlantası olma kriterine sahip. Burada taşın temizliği kadar C4 özelliklerine uygunluğu da önemli. Türkiye'de Zen Pırlanta mağazalarında ürünlerimiz satılacak. Kendi butiğimizi açmayı düşünmüyoruz."