New York borsası günü düşüşle kapadı

Apple ve Facebook gibi hisselerdeki yükselişe rağmen ABD-Çin ticaret belirsizliği nedeniyle Wall Street endeksleri Ekim ayının son gününü düşüşle kapadı

ABD hisse senetleri perşembe gününü düşüşle kapadı.

ABD ile Çin arasındaki ticaret belirsizliği endekslerdeki kayıpların en önemli etkeni olurken Facebook ve Apple'ın bilançolarında güçlü kazançlar açıklamaları kayıpların daha da artmasını önledi. 

Bloomberg'deki habere göre Çinli yetkililer, ABD ile bir ticaret anlaşması için umutların azaldığını bildirdi. Çinli yetkililer, ABD'nin uygulamaya koyduğu tarifelerden daha fazlasını geri almaya istekli olmadığı sürece bir anlaşmanın uzak olduğu görüşünde.

Çin ile ilgili haberlerin ardından ticarete duyarlı sanayi sektörü hisseleri ve Çin ile bağlantılı çip üreticilerinin hisseleri değer kaybetti.

Yatırımcıların daha fazla satışa gitmelerini önleyen etken ise kurumsal kazançlar oldu.

iPhone için 24 ay vade 0 faiz kampanyası

Apple'ın, yüzde 9 oranında düşen iPhone satışlarının artması için 24 ay 0 faiz kampanyası başlatması, satışların tatil döneminde artacağı beklentisini yükseltti.  Apple hisseleri yüzde 2.26 değer kazandı. 

Facebook hisseleri ise üç aylık satış artışındaki üçüncü yükselişini rapor ettikten sonra yüzde 1.81 değer kazandı.

Dow Jones sanayi endeksi günü 140.46 puan ve yüzde 0.52 oranında düşüşle 27,046.23 seviyesinde  tamamladı. S&P 500 ise 9.21 puan ve yüzde 0.30 kayıpla gün sonunda 3,037 seviyesine geriledi. Nasdaq da, 11.62 puan ve yüzde 0.14 oranında düşüşle günü 8,292.36 seviyesinde kapadı.