Nagel, ECB parasal desteğini geri çekmeli

ECB Yönetim Konseyi üyesi Nagel'e göre, Avrupa Merkez Bankası parasal desteği hızla geri almaya devam etmeli ve faiz artışlarını çok erken durdurmamalı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Joachim Nagel,  enflasyonun endişe verici derecede yüksek ve para politikasının hala gevşek olması nedeniyle yetkililerin "bu teşviki hızla geri çekmesi gerekiyor" dedi ve "Gerekirse, borçlanma maliyetlerinin kısıtlayıcı bölgeye taşınması gerekecektir" yorumu yaptı.

ECB'nin önümüzdeki hafta toplantısında eylül ayındaki 75 baz puanlık tarihi artışını tekrarlaması bekleniyor. Bu adım, geçen ay yüzde 10'a ulaşan enflasyonun üstesinden gelmeye yardımcı olacak - euro bölgesi tarihindeki en yüksek rakam. Nagel gibi şahinler, enerji krizinin Avrupa'yı ekonomik bir daralmaya doğru sürüklemesine rağmen, fiyatları kontrol altında tutmanın öncelik olduğunu söylüyor.

Nagel, "Fiyat istikrarı sağlanana kadar peşini bırakmamalıyız. Erken bir duruş, daha sonra daha sıkı bir para politikası gerektirecek daha uzun bir yüksek enflasyon dönemine neden olabilir ve bu da daha ciddi bir durgunluğa neden olabilir.” diye konuştu.

Nagel, ECB daha fazla faiz artırmalı

 

Nagel: ECB, çift haneli enflasyona hazırlıklı olmalı

 

Nagel: ECB faiz artırımlarını ertelememeli

 

Nagel: Daha yüksek faiz oranlarına doğru yükseliş başladı