Milyarder yatırımcıdan kripto para tavsiyesi

4,4 milyar dolar kişisel serveti bulunan milyarder yatırımcı Mark Cuban Ethereum’un gerçek paraya en çok benzeyen para birimi olduğunu belirtti. Cuban blockchain teknolojisini internetin ilk günlerine benzetiyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder yatırımcı Mark Cuban kripto paraların geleceği için boğa piyasası öngörüyor. Cuban blockchain teknolojisini internetin erken zamanlarıyla karşılaştırıyor.

CNBC’nin haberine göre Cuban kripto paranın erken zamanlarında satın aldığını düşündüğü dijital para portföyünü tutmaya kararlı olduğunu açıkladı. Milyarder yatırımcının kripto para portföyünde %60 Bitcoin, %30 Ethereum ve %10 oranında da diğer kripto para varlıkları bulunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre 2008 krizi sonrası Satoshi Nakamato adlı kişi ya da kişiler tarafından kurulan blockchain teknolojisinin ilk temsilcisi kripto para birimi Bitcoin 2009 yılında merkezsizleştirilmiş, üçüncül müdahalelere karşı korumalı kripto para birimi biçiminde oluşturuldu ve şu anda en büyük kripto para birimi olarak tanımlanıyor. Ancak Cuban Bitcoin’e bir para biriminden ziyade bir değer deposu olarak hitap ediyor.

Cuban konuyla ilgili açıklamasında, “2012 yılında insanlar Bitcoin'in bir para birimi olduğunu söyledi ve ben de 'Bu işe yaramayacak' dedim. Ama tüm bu zaman boyunca, insanların bu teknolojinin altından daha iyi bir alternatif olduğuna inanmalarını sağlayabilirseniz, algoritmik kıtlığı nedeniyle fiyatın yükseleceği bir değer deposu olabileceğini ifade ettim” sözlerine yer verdi.

4,4 milyar dolar serveti bulunan milyarder yatırımcıya göre Bitcoin altına daha iyi bir alternatif ve daha iyi olmaya da devam edecek. Milyarder yatırımcı "Bu yüzden Bitcoin sahibiyim ve bu yüzden hiç satmadım" dedi.

Cuban, Bitcoin'in altındaki en büyük ikinci kripto para birimi olan Ether'in inşa edildiği blockchain olan Ethereum ile de fazlasıyla ilgileniyor. Kripto para birimlerinde akıllı sözleşmeler, bir dizi talimat yürüten ve blockchain üzerinde çalışan kod tahsilleri gerçekleşir hale geldi.

Milyarder yatırımcı, "Her şeyi gerçekten değiştiren şey akıllı sözleşmeler oldu" dedi. Cuban, "Akıllı sözleşmeler ortaya çıktı ve bu da DeFi (merkezi olmayan finans) ve NFT'ler (takas edilemez kripto birimler) yarattı. Oyunu değiştiren de bu oldu. Beni heyecanlandıran da bu oldu. Bu yüzden internete çok benziyor" ifadelerine yer verdi.

Yatırım uzmanı Ethereum’u “zamana uyarlanabilir” olarak görüyor ve geliştiricilerin para biriminin yeteneklerini yineleyebileceğini ve geliştirebileceğini belirtiyor. Cuban daha canlı bir para birimi olduğu bol miktarda Ethereum’a da sahip olduğunu söyleyerek, Keşke daha önce alsaydım ama dört yıl önce almaya başladım. Gerçek bir para birimine en yakın kripto para birimi olduğumuzu düşünüyorum” görüşlerine yer verdi.

Cuban, sahip olduğu geri kalan diğer %10'luk kripto para portföyünü temsil eden para birimlerinin isimlerini vermedi. Ancak milyarder yatırımcı "Bitcoin ve Ethereum dışında eşdeğer bir yatırım olarak gördüğüm hiçbir şey yok" açıklamasına yer verdi.

Çin, Bitcoin’i fırsata dönüştürecek

 

Çin Merkez Bankası: Bitcoin fiyat artışı dijital yuana ilgiyi artırıyor

 

Dolar ne olacak sorusu bir süre yanıtsız kalır