Microsoft 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştı!

ABD'nin teknoloji devleri Apple, Microsoft piyasa değeri açısından da birbirleriyle yarışıyor. Apple'ın piyasa değerinin geçtiğimiz ağustos ayında 2 trilyon doları geçmesinin ardından Microsoft da kritik eşiği geçti.

2019'da halka açılan petrol şirketi Saudi Aramco'nun da salı günkü piyasa değeri 1,88 trilyon dolar olmasına rağmen henüz bu sınırı geçemedi. Microsoft'un piyasa değeri salı günkü işlemler sırasında 2 trilyon doları aştı. Salı günü hisse senedi yüzde 1.1 artışla 265.51 dolara yükseldi.

PANDEMİ BÜYÜMESİNİ DESTEKLEDİ

Microsoft'un bu noktaya ulaşmasına Kovid-19 salgını yardımcı oldu. Pandemi, insanların cihazlarında daha fazla zaman geçirmesi, Microsoft'un bilgisayarlarına, oyun sistemlerine ve bulut bilişim platformuna olan talebi artırması anlamına geliyordu.

Ve bu durum özellikle teknoloji şirketlerinin başarısını arttırdı. Microsoft'un hissesi, ABD'de pandemi kilitlenmelerinin yürürlüğe girmeye başladığı Mart 2020'den bu yana yüzde 64 değer kazandı.

CEO Satya Nadella yaptığı açıklamada, "Pandemide bir yıldan fazla bir süredir dijital benimseme eğrileri yavaşlamıyor" dedi.

Microsoft ses tanıma şirketi Nuance'ı 16 milyar dolara alıyor

 

22 milyar dolarlık Pentagon ihalesini de Microsoft kazandı